Rondleidingen

In verband met corona bieden wij tijdelijk alleen de standaardrondleiding aan.

Standaard rondleiding – Beleef Rome in één dag

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi.

Themarondleiding – De geheimen van water

Deze themarondleiding is een avontuur dat je niet snel zult vergeten. Je reist via onderaardse gangen terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw, en je maakt een onderaardse reis langs de geheimen van water.

Themarondleiding – Gesloten voor publiek

De ‘Catacombe di Roma’, oftewel de eeuwenoude catacomben in en nabij Rome. De enige plek ter wereld waar je deze indrukwekkende crypten nog in volle omvang kunt ervaren en bewonderen is bij Museum Romeinse Katakomben, in Valkenburg.

Themarondleiding – Wonderen

Zolang de mensheid bestaat zijn er verhalen over wonderen, dingen die niet met logica of door gezond verstand te verklaren zijn. Ook in de Griekse en Romeinse mythologie kende men wonderen, zoals het verhaal van Orpheus, die terugkeerde uit het dodenrijk.

Themarondleiding – Over donker en licht

Tijdens de privé-rondleiding ‘Over donker en licht’ begeleidt een gids je door ons uitgestrekte gangenstelsel. Je ziet vele prachtige en kleurrijke fresco’s. Het is een inspirerende tocht waarbij alle aspecten van ‘donker en licht’ aan bod komen.

Themarondleiding – Geheime tuinen

Een ondergrondse wandeling langs geheime tuinen in ons ondergrondse gangenstelsel. Via indrukwekkende mythologische verhalen, kleurrijke fresco’s en verhalen uit het dagelijkse leven worden de gebruiken in en rond de natuur in het oude Rome onthuld.

Speurtocht – Circle of Life

Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor het hele gezin. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren.

Speurtocht – Op zoek naar Cecilia

Maak een spannende tocht in een onderaards labyrint! Ga samen op zoek naar Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt… Aan de hand van een geheimzinnige oude plattegrond zoeken jullie samen de juiste weg.

Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK