Circle of life

Een populaire en fascinerende zoektocht voor het hele gezin of als team-uitje!

De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren. Ieder goed antwoord brengt de spelers dieper in het labyrint, waar ze uiteindelijk een verborgen ondergrondse levensbron -omgeven door prachtige fresco’s- moeten zien te vinden. Ga jij de uitdaging aan?

Mastermind-versie

Is Sherlock je tweede naam en weet je veel van cultuurgeschiedenis? Kies dan voor de Mastermind-versie! Een ondergronds avontuur waarbij je brein op alle fronten wordt uitgedaagd!

NIEUW: Light-versie

Wil je vooral voor een leuke uitdaging en het ultieme Indiana Jones gevoel gaan?

Kies dan de Light-versie! Je hebt geen cultuurhistorische voorkennis nodig, maar wél een avontuurlijke geest en doorzettingsvermogen!​

Zoektocht naar een levensbron

De zoektocht ‘Circle of life’ is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw. Ver weg, diep verscholen in het labyrint, ligt een verborgen pareltje: een ondergrondse Romeinse doopkapel gevuld met natuurlijk water; bron van alle leven. Als je deze mystieke plek weet te ontdekken maak je de ‘circle of life’ compleet. Om de route naar deze levensbron te vinden moet je gebruik maken van al je zintuigen. Zo is er bijvoorbeeld een ‘geurstation’ verborgen in het gangenstelsel, dat je kennis laten maken met de geuren van het oude Rome en zo een tipje van de sluier oplicht. Daarnaast wordt je brein uitgedaagd met allerlei raadsels en vragen, en je ontvangt een oude plattegrond, die je mag proberen te ontcijferen…

Andere rondleidingen

Gesloten voor publiek

De ‘Catacombe di Roma’, oftewel de eeuwenoude catacomben in en nabij Rome. De enige plek ter wereld waar je deze indrukwekkende crypten nog in volle omvang kunt ervaren en bewonderen is bij Museum Romeinse Katakomben, in Valkenburg.

Op zoek naar Caecilia

Maak een spannende tocht in een onderaards labyrint! Ga op zoek naar Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt… Aan de hand van een geheimzinnige oude plattegrond zoeken jullie samen de juiste weg.

Beleef Rome in één dag!

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi.
Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK