Scholen

Groepsrondleidingen en combi-ticket

Scholen zijn het hele jaar welkom op afspraak.

Gezien de enorme drukte op dit moment wordt aangeraden om uw bezoek minimaal 1 maand voorafgaand aan uw gepland bezoek te reserveren. 

Rondleidingen Middelbare Scholen (vanaf 15 leerlingen):

€ 8,50 per leerling, plus € 25,00 per gids.

De maximale groepsgrootte voor een gids is 18 personen. Dit is inclusief eventuele begeleiders. Bij meer personen wordt de groep opgedeeld en zijn één of meer extra gidsen nodig.

Rondleidingen basisscholen (vanaf 15 leerlingen):

€ 7,00 per leerling, plus € 25,00 per gids.

De maximale groepsgrootte voor een gids is 18 personen. Dit is inclusief eventuele begeleiders. Bij meer personen wordt de groep opgedeeld en zijn één of meer extra gidsen nodig.

​Combi-ticket

Bezoek het Thermenmuseum en Museum Romeinse Katakomben op één dag en profiteer van een interessante korting.

Museum Romeinse Katakomben:

Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint. Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reis je onder begeleiding van deskundige gidsen terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven. Het museum is in 1910 opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers.

Thermenmuseum:

Het huidige zuiden van Limburg heeft ruim vier eeuwen deel uitgemaakt van het Romeinse Rijk. Veroverd door Julius Caesar -rond 50 voor Christus- was het keizer Augustus die de regio inrichtte als de nieuwe provincie van Rome. In het Thermenmuseum in Heerlen vind je de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Praktische informatie en prijzen

Als je kiest voor een Combi-ticket dan kies je voor een inspirerend bezoek aan beide musea met korting.

Kosten:

€ 7,50 per leerling + gids Museum Romeinse Katakomben à €25,-*
Begeleiders en docenten: gratis

* De maximale groepsgrootte in Museum Romeinse Katakomben is 18 personen. Dit is inclusief eventuele begeleiders. Grotere groepen worden opgesplitst. De meerkosten per gids zijn € 25,00.

Reserveren:

Je kunt zowel bij het Thermenmuseum als bij Museum Romeinse Katakomben reserveren.

Museum Romeinse Katakomben: via rondleidingen@romeinsekatakomben.nl, via het reserveringsformulier of via tel. +31 (0)43 601 25 54

Thermenmuseum Heerlen: via reserveringen@thermenmuseum.nl 
Geopend:maandag t/m vrijdag tussen 10 en 17 uur,

tel. +31 (0)45 5605283.

 

Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK