Gesloten voor publiek

De ‘Catacombe di Roma’, oftewel de eeuwenoude ondergrondse catacomben in en nabij Rome, zijn eeuwenlang door ontelbaar veel mensen bezocht. De gevolgen waren desastreus: vele fresco’s raakten ernstig beschadigd. Een groot aantal crypten zijn daarom tegenwoordig -ter bescherming- voor onbepaalde tijd gesloten voor publiek. Enkele schilderingen zijn deels gerestaureerd, maar alleen via een beschermende glasplaat te bekijken.

De enige plek ter wereld waar je deze indrukwekkende crypten tegenwoordig nog in volle omvang kunt ervaren en bewonderen is bij Museum Romeinse Katakomben, in Valkenburg aan de Geul. Dit is zo uniek dat vele buitenlandse toeristen en wetenschappers inmiddels de reis naar het Valkenburgse museum hebben ondernomen. Wil jij ook met eigen ogen de crypten zien die in Rome -misschien wel voorgoed gesloten zijn voor publiek? Boek dan deze onvergetelijke en kleurrijke themarondleiding samen met je familie, vrienden of collega’s!

Andere rondleidingen

Circle of Life

Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor het hele gezin. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren.

Op zoek naar Caecilia

Maak een spannende tocht in een onderaards labyrint! Ga op zoek naar Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt… Aan de hand van een geheimzinnige oude plattegrond zoeken jullie samen de juiste weg.

Beleef Rome in één dag!

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi.
Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK