Algemene info en huisregels

Huisregels & Informatie:

 

Het is niet mogelijk zonder professionele gids Museum Romeinse Katakomben te bezoeken, je kunt er verdwalen.

Houd je altijd aan de instructies van de gids en blijf bij de groep!

Museum Romeinse Katakomben bestaat uit smalle gangen van kalksteen (mergel). Dit gesteente is zeer zacht en kwetsbaar. Daarom willen wij je vragen niet tegen muren te leunen, op muurtjes te zitten, niet in de muren te krassen en niet aan muurschilderingen te komen. 

Neem geen rugzakken en tassen mee het gangenstelsel in. 
Voor grote rugzakken, tassen koffers en trolleys (groter dan 45×25×25 cm) of grote voorwerpen zoals vouwfietsen is helaas geen ruimte bij ons in het museum. Heb je bagage groter dan toegestaan, dan kun je geweigerd worden bij de entree. Er is een beperkte mogelijkheid je tas of rugzak achter te laten.

MRK is niet aansprakelijk voor beschadiging aan of diefstal van de in bewaring genomen tassen of rugzakken.

In ons museum is het altijd 12 graden en de luchtvochtigheid is 95%.
Neem een jasje of trui mee. De rondleiding duurt ongeveer één uur.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in het museum, evenals rollators. De doorgangen zijn op veel plaatsen smal en hobbelig en de route heeft ook enkele kleine trapjes. Hou daar rekening mee.

Ben je gebonden aan een rolstoel? Neem contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken. Je ticket kan je in dit geval niet online bestellen.

Er zijn geen mindervaliden toiletten in ons gebouw.

 

Contact

Is je vraag niet beantwoord, of heb je een andere opmerking? Mail ons dan, we zijn dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur in de gelegenheid om je bericht te beantwoorden. info@romeinsekatakomben.nl

Ticket kopen en wijzigen:

 

 • U kunt het beste online een e-ticket reserveren, dan bent u altijd zeker van uw toegang.
 • Helaas is het niet mogelijk om een e-ticket telefonisch te reserveren.
 • E-tickets bieden toegang tot een rondleiding op de op het e-ticket vermelde moment (datum dag/tijdstip). E-tickets worden na betaling naar het door u opgegeven email adres verstuurd namens etickets@romeinsekatakomben.nl
 • Ook houders van onder andere de Museumkaart dienen online een e-ticket te reserveren. Vergeet de Museumkaart niet mee te nemen.
 • Zonder reservering is toegang alleen mogelijk als er nog plekken over zijn. Om zeker te zijn van een toegangsbewijs dient u vooraf te reserveren.
 • U kunt het e-ticket uitprinten of tonen op uw smartphone.
 • U dient op tijd aanwezig te zijn aan de balie in ons kassagebouw om uw e-ticket te laten controleren. Als het druk is moet u misschien even wachten.
 • Hou rekening met het zoeken naar een parkeerplaats en de loopafstand naar ons museum. Parkeren bij het museum zelf is niet mogelijk.
 • De rondleidingen vertrekken op de aangegeven starttijd. Komt u later dan is het helaas niet meer mogelijk nog aan te sluiten bij de rondleiding.
 • Online aangekochte e-ticket gelden voor een specifiek moment -datum en tijd- en kunnen niet worden gerestitueerd na de online aankoop. E-tickets zijn wel overdraagbaar aan een andere bezoeker.
 • Tot 48 uur voor de op het e-ticket vermelde datum en aanvangstijd van de rondleiding kan het MRK op uw verzoek een alternatief proberen te vinden; er is geen garantie dat dit ook lukt. Hiervoor dient u contact op te nemen via e-mail. Vermeld hierbij de gegevens die op uw e-ticket staan: naam, mailadres en datum van bezoek.
 • Schoolbezoek is uiteraard mogelijk, zowel voor basisscholen als middelbare scholen. Neem contact op met het MRK voor de opties. rondleidingen@romeinsekatakomben.nl
 • Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in het museum, evenals rollators. De doorgangen zijn op veel plaatsen smal en hobbelig en de route heeft ook enkele kleine trapjes. Hou daar rekening mee.
 • Bent u gebonden aan een rolstoel? Neem contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken. Uw ticket kunt u in dit geval niet online bestellen.
 • Er zijn geen mindervaliden toiletten in ons gebouw.
 • Voor vragen en problemen rondom e-tickets kunt u contact opnemen met info@romeinsekatakomben.nl
Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK