Beleef Rome in één dag

Een ondergrondse reis

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven. Het museum is in 1910 opgericht door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers. Deze inspirerende rondleiding leidt je langs alle hoogtepunten van het ondergrondse Rome. De rondleiding duurt een uur. Je bent iedere dag welkom, je wordt samen met andere bezoekers rondgeleid, en de gids is gratis.

Praktisch
Voor overige informatie bekijk je onze bezoekersinformatie of stuur je een email naar rondleidingen@romeinsekatakomben.nl

Andere rondleidingen

Gesloten voor publiek

De ‘Catacombe di Roma’, oftewel de eeuwenoude ondergrondse catacomben in en nabij Rome, zijn eeuwenlang door ontelbaar veel mensen bezocht. De gevolgen waren desastreus: vele fresco’s raakten ernstig beschadigd.

Op zoek naar Cecilia

Maak een spannende tocht in een onderaards labyrint! Ga op zoek naar Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt… Aan de hand van een geheimzinnige oude plattegrond zoeken jullie samen de juiste weg.

Circle of life

Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor het hele gezin. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren.