Over donker en licht

De thema’s ‘Over donker en licht’ zijn zo oud als de mensheid. Al eeuwenlang worden deze symbolen gebruikt in mythologische en religieuze verhalen. Ze verbeelden een nieuw begin, een helder inzicht, of vertegenwoordigen juist ‘het einde’, of de onderwereld. Hoe dan ook staat deze symboliek garant voor vele onvergetelijke en boeiende verhalen.

Tegenstellingen
Bij de Katakomben zelf speelt de tegenstelling tussen donker en licht een grote rol. We staan in de open buitenlucht in het licht en gaan de donkere Katakomben binnen. Daar wapenen we ons met lampen en zaklantarens in deze ruimtes tegen het donker. De afbeeldingen geven soms tegenstellingen tussen licht en donker weer, zowel fysiek (kleurtegenstellingen) als figuurlijk (leven en dood, onderwereld en hemel et cetera).

Inspirerende tocht
Tijdens de privé-rondleiding ‘Over donker en licht’ begeleidt een gids je door ons uitgestrekte gangenstelsel. Je ziet vele prachtige en kleurrijke fresco’s. Het is een inspirerende tocht waarbij alle aspecten van ‘donker en licht’ aan bod komen: de symbolische verhalen, maar ook het gebruik van licht in architectonische fresco’s, waardoor donkere ondergrondse crypten ineens in daglicht lijken te baden.

Andere rondleidingen

Gesloten voor publiek

De ‘Catacombe di Roma’, oftewel de eeuwenoude ondergrondse catacomben in en nabij Rome, zijn eeuwenlang door ontelbaar veel mensen bezocht. De gevolgen waren desastreus: vele fresco’s raakten ernstig beschadigd.

Op zoek naar Cecilia

Maak een spannende tocht in een onderaards labyrint! Ga op zoek naar Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt… Aan de hand van een geheimzinnige oude plattegrond zoeken jullie samen de juiste weg.

Circle of life

Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor het hele gezin. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren.

Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK