De geheimen van water

Water wordt sinds de Klassieke Oudheid beschouwd als een van de natuurelementen naast aarde, vuur en lucht. Het symboliseert alles wat stroomt: onze emoties, het onderbewustzijn, onze verbeelding en onze intuïtie. Het reinigt ons zowel uiterlijk als innerlijk, en in vele oude culturen lag dit gegeven ten grondslag aan gebruiken in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan de heilzame Romeinse badhuizen, aan de vulkanische baden van de Inca-cultuur, en aan het ceremoniële gebruik van water tijdens vele religieuze rituelen.

Deze themarondleiding is een avontuur dat je niet snel zult vergeten. Je reist via onderaardse gangen terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw, en je maakt een onderaardse reis langs de geheimen van water. Je bezoekt een mystieke ondergrondse doopkapel met ritueel grondwater, en ontdekt adembenemende fresco’s die oude verhalen vertellen over water in de Romeinse tijd. Er komen mythologische verhalen en bijzondere rituelen voorbij, maar ook het dagelijkse leven in het oude Rome komt tot leven.

Andere rondleidingen

Circle of Life

Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor het hele gezin. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren.

Op zoek naar Caecilia

Maak een spannende tocht in een onderaards labyrint! Ga op zoek naar Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt… Aan de hand van een geheimzinnige oude plattegrond zoeken jullie samen de juiste weg.

Beleef Rome in één dag!

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten -zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi.
Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de informatie op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen.

Lees hier de disclaimer

Privacyverklaring

De Katakombenstichting, de organisatie die naar buiten treedt onder de naam Museum Romeinse Katakomben, kan persoonsgegevens over u verwerken. Lees hier de gehele privacyverklaring.

Contact

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

info@romeinsekatakomben.nl
T. +31 (0)43 601 25 54

Social Media

 

 

Fotografie: © MRK